top of page
BIOGRAFI

BIOGRAFI

 

Med inspiration från pop-, soul- och indie-scenen väver Oliver Krieg samman medryckande melodier med kreativa harmonier och produktioner. Ärliga, målande och djupt grävande texter ger ett nytt språk till både stort och smått och gör Olivers röst till en att lägga både på minnet och på spellistan.

Sedan Oliver i tidiga år började skapa musik i hemstaden Örebro har resan gått genom en rad olika musikutbildningar och konstellationer. Textförfattande och produktion har alltid stått i fokus men att spela live är verkligen inget främmande för närkesonen som i såväl stor som liten sättning alltid levererar från scenen.    

Parallellt med sin egen musik har Krieg de senaste åren jobbat som producent på skivor till bl.a. Lavins egna Hugo Holke. Han är inblandad i ett trettiotal låtar som släpps under 2022.

2020 tog Oliver emot Gärdestad-stipendiet och under hösten mottog han även Stims stipendium för sitt låtskriveri.

DSC08659texturspotify 1.jpg
MUSIK

MUSIK

Ny musik i november

Den 26:e november släpps singeln Den som väntar, en låt som slår an en något allvarligare ton än tidigare. Här lyfts stora existentiella frågetecken upp till ytan med en rivig produktion som ger ännu mer karaktär och identitet till Oliver Krieg som artist.

Detta är det första vi får höra ifrån Kriegs efterlängtade debutalbum som väntas komma under 2022.

Den som väntarOliver Krieg
00:00 / 03:58
VIDEO

VIDEO

LIVE

LIVE

PRESSFOTON

PRESSFOTON

LAVIN LIVE, STOCKHOLM
Facebook


 

_____________26-11-21


 

KONTAKT

KONTAKT

EPOST: booking@lavin.nu

TEL: 070-510 89 90

  • Vit Spotify Ikon
  • Vit Instagram Ikon
bottom of page